Nordjyske fiskere kræver handling mod Hollandske bomtrawlere nu

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

today popular

Esvagt Cantana
Esvagt-besætning anerkendt for ekstraordinær redningsindsats
Trawler
Fiskeriforeningen raser - En hån mod fiskeriet
Esvagt-Njord
Kapitalfond overtager fuldt ejerskab af Esvagt
Fisketrawler
Finanslovsaftale - Kæmpe område uden trawlfiskeri
Foto Twitter Johan Norrman, Chef for den svenske kystvagt
Voldsom brand på tysk bulkcarrier ud for Göteborg

I de senere år har de nordjyske fiskere været voldsomt frustrerede over de hollandske fiskere, som driver deres fiskeri nær den jyske vestkyst.  Hollænderne har ligesom danske fiskere lov til at fiske i EU-farvande. Men set med de danske fiskeres øjne har deres fiskeri alvorlige konsekvenser for deres økonomi. Problemet er, at de hollandske fiskere  benytter de såkaldte bomtrawlerne. Den type fartøjer anvender tonstunge jernkæder, som skraber hen over havbunden under fiskeriet. Det ødelægger de fiskerpladser, som de lokale fiskere har fisket på  i generationer, og det rammer dem alvorligt på pengepungen.

Derfor var fiskerne i går samlet i Hirtshals for at råbe myndighederne op. De kræver handling nu. Fiskerne har flere gange tidligere gjort opmærksom på problemet, men føler, at selvom politikerne vil gøre noget ved det, så er der endnu intet sket.

– Vi har hørt en masse fine ord. Men er der sket mere?, sagde fisker Morten Kirkedal fra Hirtshals til DR.dk.

På de fiskepladser som de hollandske bomtrawlere har besøgt, bliver der rodet så meget op i havbunden, at de lokale danske fiskere får ødelagt deres grej, hvis de fisker der efterfølgende. Ødelagt grej koster hurtigt mange tusinde kroner, og kan smadre økonomien i fiskeriet for de danske fiskere. 

Selvom de hollandske har lov til at fiske i andre EU-farvande, så mener de danske fiskere, at det ikke er dem alle,  der altid holder sig til reglerne. F.eks. ved at fiske tættere på kysten end der er aftalt. Derfor ser de danske fiskere gerne, at fiskerikontrollen kigger de hollandske bomtrawlere endnu mere over skuldrene, end de gør i dag.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

POPULAR THIS WEEK

hafniahenriette2-768x497
Dansk kvinde forsøgt voldtaget under praktik hos Hafnia
Esvagt-Njord
Kapitalfond overtager fuldt ejerskab af Esvagt
Esvagt Cantana
Esvagt-besætning anerkendt for ekstraordinær redningsindsats
Foto Twitter Johan Norrman, Chef for den svenske kystvagt
Voldsom brand på tysk bulkcarrier ud for Göteborg
Trawler
Fiskeriforeningen raser - En hån mod fiskeriet

RELATED POSTS