En død – tre frigivet efter kidnapning

0

De tre frigivne besætningsmedlemmer er ved godt helbred, mens det fjerde besætningsmedlem tilsyneladende døde på grund af sygdom og ikke på grund af overgreb fra piraterne, oplyser selskabet.

Skibet, der drives af European Navigation, blev angrebet af pirater den 4. november ud for Togo. Under angrebet blev en af sikkerhedsvagterne om bord på skibet såret ved en skududveksling.

Baggrunden for løsladelsen er ikke oplyst, men ifølge det græske medie newsit.gr. har piraterne ikke kontaktet de pårørende for at kræve løsepenge, siger en far til en af de frigivne.

“Kidnapperne spurgte aldrig mig om penge. Vi talte aldrig sammen, de løslod ham bare. Nu ser jeg endelig min søn igen efter så lang tid. Jeg håber bare, at han er ved godt helbred.

De frigivne søfolk bliver udspurgt af de lokale myndigheder og gennemgår helbredsundersøgelser, inden de kan vende hjem.

Frigivelsen af de tre besætningsmedlemmer reducerer antallet af kidnappede søfolk i området til de 19, der blev taget til fange fra supertankeren Nave Constellation i starten af december.

I sidste uge blev de ni tilfangetagne fra et tørlastskib tilhørende det norske rederi J.J. Ugland frigivet.

Kilde: TradeWinds.