Fayard har ordrebogen fuld af scrubbere

2_201912319542

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

today popular

Sporeliner til tangproduktion
DTU åbner nyt østersklækkeri på Mors
Arkivfoto-Frederikshavn-Havn
Opførelse af LBG-anlæg på Frederikshavn Havn.
Vindmølleelementer klar til at blive fragtet fra Esbjerg Havn
Esbjerg Havn starter udvidelse til 500 millioner kroner
B4 - SP Skagen
FF Skagen lukker fabrik i Hanstholm
A542 Fyrholm
Mystisk skib skaber undren i Kerteminde - Hvad laver det?

“Vi har installationer i ordre til helt hen i maj måned, så efterspørgslen er bestemt ikke stoppet – om det er toppet, vil jeg ikke gisne om”, siger Thomas Andersen.
Det danske værft bruger omkring 16-18 dage i gennemsnit på en installation. Det er hurtigt, men forud går mindst ire måneder med forberedelser for at gøre det muligt, påpeger Thomas Andersen. Tiden bliver bl.a. brugt til 3D scanninger og udarbejdelse af tegninger af skibet, præfabrikation og fremskaffelse af materialer.

Og det er måske de grundige forberedelser, der har manglet blandt de mange værfter, der er blevet forsinket med deres installationer. Og forsinkelser rammer rederne dobbelt. Skibene bliver nødt til midlertidigt at benytte den dyrere lavsvovlsolie og kan efterfølgende miste indtjening, hvis de skal i dok længere end planlagt for scrubber installationer.

Det danske tankskibsrederi Torm har besluttet at installere scrubbere på ca. halvdelen af sine skibe, Rationalet er, at det er usikkert, om det bliver en god forretning på sigt afhængig af bl.a. udviklingen i brændstofpriserne.

Men i forbindelse med aflæggelsen af regnskabet for tredje kvartal oplyste rederiet, at det er besluttet at installere scrubbere på yderligere ti skibe, hvilket bringer det samlede antal planlagte scrubber installationer op på 44.

“Baggrunden er simpelthen den, at vi har gode erfaringer med de første installationer, vi har lavet sammen med ME Production China, siger Jacob Meldgaard, der er CEO i Torm.
Rederiet indgik i november 2018 et joint-venture med ME Production og Guangzhou Shipyard International om etablering af ME Production China, der fremstiller og installerer scrubbere i Kina og har nu fordel af at kunne få leveret. Og det drager Torm nu fordel af.

“Det er klart, at det også har medvirket til vores beslutning om yderligere ti installationer, at vi har troet på et større prisspænd mellem lav- og højsvovlsolie. Og det er det, vi ser ske nu, tilføjer Meldgaard.

Redaktionen

(Visited 1 times, 1 visits today)

POPULAR THIS WEEK

Sporeliner til tangproduktion
DTU åbner nyt østersklækkeri på Mors
Arkivfoto-Frederikshavn-Havn
Opførelse af LBG-anlæg på Frederikshavn Havn.
A542 Fyrholm
Mystisk skib skaber undren i Kerteminde - Hvad laver det?
B4 - SP Skagen
FF Skagen lukker fabrik i Hanstholm
Vindmølleelementer klar til at blive fragtet fra Esbjerg Havn
Esbjerg Havn starter udvidelse til 500 millioner kroner

RELATED POSTS