Iran vil søge hævn efter drab på general

0

Irans åndelige leder raser over angrebet, der dræbte generalen og varsler en “brutal hævn”.

“Martyrdøden var belønningen for hans endeløse præstationer i alle disse år. Med hans død – og med Guds hjælp – vil hans arbejde ikke ophøre, og en brutal hævn venter de kriminelle, som fik hans og andre martyrers blod på deres hænder ved angrebet,” skriver Irans åndelige leder, ayatollah Ali Khamenei på sin hjemmeside.

Han erklærer samtidig tre dages landesorg i Iran.

Irans udenrigsminister Javad Zarif kalder i et tweet drabet på Soleimani for en “ekstremt farlig, tåbelig eskalering” fra USA´s side.

Den tidligere leder af irans revolutionsgarde, Mohsen Rezei, skriver på Twitter, at USA kan forvente hævn fra Irans side over angrebet, rapporterer AFP.

Ifølge flere internationale medier vil der i løbet af kort tid blive afholdt et ekstraordinært møde i det iranske sikkerhedråd.

Ifølge Jesper Steinmetz, der er TV 2s USA-korrespondent, ser Trump-administrationen Qassem Soleimani som hjernen bag angrebet på den amerikanske ambassade i Teheran tirsdag, dronenedskydningen, angrebene på oliefelterne i Saudi-Arabien og tankskibene i Hormuzstrædet.

Redaktionen.