Cosco containerskib ramt af brand

0

Det lykkedes hurtigt at få branden under kontrol og ingen mennesker kom til skade ved branden. De berørte containere vil blive losset i Colombo, hvor skibet bliver gennemgået ved en inspektion, men hvor mange containere det drejer sig om, er ikke rapporteret.

Hændelsen er den seneste i en serie af brande i lasten på containerskibe over de sidste 18 måneder og ventes at skabe fornyet debat omkring den manglende deklaration af farligt gods lastet i Fjernøsten, skriver TradeWinds.

Det britiske forsikringsselskab TT Club estimerede fornylig, at et containerskib i snit bliver ramt af større brande hver anden måned.

Det norske forsikringsselskab Gard har tidligere efterspurgt strengere brandsikkerhedsregler under
International Convention for Safety of Life at Sea (Solas).

“Solas regulativerne har ikke fulgt med udviklingen i forhold til de risici, der er til stede, og der er et hastende behov for en gennemgang og revision af reglerne,” udtalte Alf Martin Sandberg fra Gard.

“Alvorlige brande på containerskibe truer besætningsmedlemmernes liv og er en fare for miljøet, ligesom de koster den maritime industri store summer i tab eller skader på skibe, udstyr eller last,” siger han.

Kilde: TradeWinds