Torm trækkes ind i Maersk´ bestikkelsessag

0

Torm bekræfter overfor Berlingske, at rederiet har overført penge til virksomheden Gandra Brokerage, som er ejet af agenten Wanderley Gandra.

“Vi kan bekræfte, at TORM Signe blev sluttet på en kontrakt via Maersk Brazil i september 2006. Kunden var Petrobras. I henhold til aftalen blev der udbetalt en kommission til Maersk Brazil og Gandra Brokerage,” skriver Torm til Berlingske.

Ifølge avisens beregninger skulle agenten have tjent omkring 2,3 mio. kr. på aftalen med Torm.

Maersk fik i december to kontorer ransaget af det brasilianske politi i en sag, der har tråde til den store korruptionssag, der har fået navnet “Operation Bilvask”, hvor myndighederne har afdækket både karteldannelse, svindel, bestikkelse og korruption i det statsejede olieselskab Petrobras.

Torm aviser at besvare flere spørgsmål om sagen fra Berlingske, men henviser i stedet til Maersk, der tidligere har understreget, at de samarbejder med de brasilianske myndigheder og er fokuseret på at sikre en overholdelse af reglerne for antikorruption i alle lande.

Maersk blev trukket ind i sagen af den tidligere direktør for Petrobras, Paolo Roberto Costa, der efter sin anholdelse i 2014 fortalte politiet, at han havde modtaget penge fra Maersk brasilianske agent, Wanderley Gandra. Til gengæld for at blive politiets kronvidne og lægge alle oplysninger frem, blev Costa lovet strafnedsættelse.

Kilde: Berlingske