Danske Havne opretter bæredygtighedspris

0

Når juryen har set de indkomne nomineringer og udvalgt vinderen, er det op til transportminister Benny Engelbrecht, der også gæster havnekonferencen, at uddele prisen og ønske vinderen tillykke fra talerstolen i Aalborg Musikhus.

”Bæredygtig teknologi vinder i stigende grad indpas hos de danske havne, hvor der sker en rivende udvikling i en grøn og mere klimavenlig retning. Derfor er der heldigvis mange gode projekter at nominere til Danske Havnes bæredygtighedspris. Jeg bifalder den grønne udvikling og ser meget frem til at kunne ønske vinderen af prisen tillykke,” siger transportminister Benny Engelbrecht.

Ifølge Danske Havne skal den nye bæredygtighedspris være med til at inspirere, motivere og samle indsatsen for grøn omstilling på tværs af branchen, og alle landets havne er inviteret med i konkurrencen.

Juryen, der skal vælge vinderen, kommer til at bestå af Anne H. Steffensen, der er administrerende for Danske Rederier, Jenny N. Braat, administrerende direktør for Danske Maritime og Klaus G. Andersen, der er administrerende direktør for Fredericia Shipping og desuden bestyrelsesformand for Danske Shipping- og Havnevirksomheder.

”Vi har set os rundt i branchen for at finde de bedste og mest oplagte jurymedlemmer, der både har solidt branchekendskab, og som vi ved samtidig har blik for den grønne omstilling. Og vi har været så heldige og privilegerede, at vores tre førstevalg alle har sagt ja. Det er vi meget glade for, og det løfter hele bæredygtighedsprisen betragteligt, at vi har så kompetente kræfter i juryen,” siger Tine Kirk Pedersen, der er adm. dir. for Danske Havne.

Kilde: Danske Havne