Kinesisk destroyer retter laser mod US-fly

0

Hændelsen fremgår af en erklæring udsendt af det amerikanske forsvarsministerium fredag. Heri beskriver amerikanerne den kinesiske adfærd som ”farlig og uprofessionel”.

Kineserne afviser kritikken og siger, at den kinesiske destroyer – 161 Hohhot – deltog i en øvelse, da det amerikanske fly pludselig nærmede sig med høj fart. Destroyerens brug af våbensystemerne om bord var ifølge kineserne i fuld overensstemmelse med almindelig praksis.

Amerikanerne dramatiserer bevidst hændelsen for at tegne et fjendebillede af kineserne – med det mål at sikre det amerikanske forsvar større bevillinger, hedder det i en kinesisk kommentar til hændelsen.

Der har de seneste år løbende været mindre sammenstød mellem amerikanske og kinesiske enheder.

Redaktionen