Maritim mentorordning godt fra start

0

70 ansatte i danske rederier fra hele landet havde torsdag sat hinanden stævne på færgen Crown Seaways i København.

Deltagerne var et mix af mentorer, uddannelsesofficerer og HR-ansvarlige fra både sø og land, som alle er involveret i uddannelse af unge mennesker i shipping.

Blandt de deltagende var mentorerne i Danske Rederiers nye ordning, som har til formål at støtte unge i starten af deres maritime karriere.

Og selvom ordningen kun har kørt i ni måneder, tør direktør for arbejdsmarked, rekruttering og uddannelse ved Danske Rederier, Anne Windfeldt Trolle godt kalde ordningen en succes.

”Det har været overraskende, hvor mange medarbejdere fra den maritime branche, der gerne har ville være mentorer for unge søfarende. De unge, der har meldt sig til ordningen, har været rigtig glade for at få en mentor og er blevet i den maritime branche. Når ordningen har kørt i et år til sommer, laver vi en egentlig evaluering, men jeg tør godt allerede nu udråbe ordningen til at være en succes,” siger Anne Windfeldt Trolle.

Mødet mellem mentorerne var en mulighed for at mødes, netværke og blive inspireret. Det primære formål var at udveksle erfaringer og få nye ideer til, hvordan man kan gå til mentorarbejdet og arbejdet med unge ansatte.

Mentorerne kan hjælpe de unge med at navigere i begyndelsen af deres karriere, fordi de kender branchen og faget, og de har ofte et fagligt netværk, som de er villige til at dele med de unge.


 
Kilde: Danske Rederier