Maersk Tankers leverer stærkt 2019 resultat

2_2020325125243

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

today popular

Sporeliner til tangproduktion
DTU åbner nyt østersklækkeri på Mors
Arkivfoto-Frederikshavn-Havn
Opførelse af LBG-anlæg på Frederikshavn Havn.
B4 - SP Skagen
FF Skagen lukker fabrik i Hanstholm
Vindmølleelementer klar til at blive fragtet fra Esbjerg Havn
Esbjerg Havn starter udvidelse til 500 millioner kroner
A542 Fyrholm
Mystisk skib skaber undren i Kerteminde - Hvad laver det?

Maersk Tankers profiterede af et godt år på tværs af alle segmenter specielt i 4. kvartal. Ud over den positive økonomiske udvikling fortsatte rederiet også den digitale udvikling, hvor nye tiltaget blev taget bl.a. for at reducere flådens CO2 udledning.

Den blev nedbragt med 5,4 pct-point og er nu samlet set reduceret med 25,4 pct. fra 2008 til 2019. Målet er fortsat at reducere udledningerne målt i perioden til 30 pct. frem mod udgangen af 2021 og 45 pct. i 2030 i forhold til udgangspunktet i 2008.

“2019 var et positivt år for Maersk Product Tankers. Vi forbedrede vores økonomiske resultater og leverede en solid strategisk indsats. Den omfattede indsatser om at bruge digitalisering til at optimere flådens ydeevne og reducere CO2 udledninger, tjene på at sælge skibe, når markedet tilbød attraktive økonomiske afkast og reducere skibenes daglige driftsomkostninger,” siger Christian M. Ingerslev, CEO i Maersk Tankers.

“Vi har startet 2020 positivt og vores prioriteringer er klare. Vi vil cementere vores økonomiske position, fortsætte med at levere på vores strategi og skubbe branchen mod en større bæredygtighed, digitalisering og rentabilitet i vores strategiske partnerskaber,” siger han videre.

I forhold til udsigterne for 2020 er markedet i de første måneder af året positivt påvirket af en højere ton-mile efterspørgsel og en langsom vækst i den samlede flådekapacitet, skriver rederiet og tilføjer at udsigterne for hele året alligevel er usikker.

“Udbruddet og spredningen af coronavirus (Covid-19) og landenes modforholdsregler har ført til en global reduktion af transport, industri og kommercielle aktiviteter. Det har ført en en nedgang i efterspørgslen efter olie og kunne eventuelt påvirke produkttankmarkedet og fragtrater,” skriver selskabet.

Maersk Tankers finansielle fleksibilitet og position blev i 2019 styrket genne salget af 12 skibe og sale-and-lease-back aftaler for fire MR skibe, “hvilket gør det muligt for selskabet at investere, når markedspriserne er attraktive og give mulighed for attraktive afkast til aktionærerne”.

Maersk Tankers

(Visited 1 times, 1 visits today)

POPULAR THIS WEEK

Arkivfoto-Frederikshavn-Havn
Opførelse af LBG-anlæg på Frederikshavn Havn.
Sporeliner til tangproduktion
DTU åbner nyt østersklækkeri på Mors
A542 Fyrholm
Mystisk skib skaber undren i Kerteminde - Hvad laver det?
B4 - SP Skagen
FF Skagen lukker fabrik i Hanstholm
Vindmølleelementer klar til at blive fragtet fra Esbjerg Havn
Esbjerg Havn starter udvidelse til 500 millioner kroner

RELATED POSTS