Fem bekræftet smittet på Maersk-skib

0

“Den officielle rapport, der blev offentliggjort af myndighederne 30. marts 2020, konkluderer, at et besætningsmedlem er diagnosticeret med Covid-19 og fire besætningsmedlemmer er smittet, men uden symptomer. De andre to er testet negativ. De hospitalsindlagte søfolk er alle i stabil tilstand,” skriver Maersk i en meddelelse, der er sendt til flere medier.

De berørte besætningsmedlemmer på Gertrud Maersk blev dårlige i sidste uge og derfor isoleret på skibet. Den 26. marts lagde skibet til kaj i Ningbo, hvor de syv søfolk blev indlagt og testet for Covid-19.

Det 9.000 teu store skib ventede på at blive indfaset i Maersk´s rutenetværk.

“Ekstra tiltag vil nu blive taget i forbindelse med udskiftning af besætningen og hygiejnen på skibet,” hedder det videre i meddelelsen fra Maersk.

“Sikkerheden og sundheden for vores medarbejdere er vores førsteprioritet, og vi gør vores yderste for at sikre den bedst mulige behandling for vores berørte kolleger,” skriver Maersk.