Kidnappede fra Maersk-chartret skib løsladt

0

Der var nitten besætningsmedlemmer om bord på Tommi Ritscher, da det blev angrebet af pirater ud for Benin i Vestafrika, men 11 af dem undslap piraterne ved at låse sig inde i skibets citadel. De blev kort tid efter befriet af nigerianske specialstyrker.

Men de otte kidnappede er først blevet frigivet for få dage siden, oplyser Transeste Schiffahrt, der har skibet i management.
“De befriede søfolk har gennemgået helbredsundersøgelser og er ved godt mod i betragtning af den tid, de har været holdt i fangenskab,” tilføjer selskabet.

Det tyske selskab ønsker ikke at komme nærmere ind på de “operationelle detaljer omkring frigivelsen” og således heller ikke, hvad der – i givet fald – er blevet betalt i løsesum.

Containerskibet med en kapacitet på 4.957 teu lå for anker da angrebet fandt sted, og blev ifølge Tradewinds chartret af Maersk i april 2019 for en periode på mellem 10 og 17 måneder.Kaptajnen var den eneste bulgarer om bord. De øvrige frigivne kommer fra Rusland, Ukraine og Filippinerne.

Kilde: TradeWinds