“Et samlet Scandic Pelagic”

0
I slutningen af februar fik Scandic Pelagic den største landing nogensinde, da der blev landet 1900 tons sild i Skagen. Foto: Csaba Labancz / FF Skagen Koncernen

2019 har været et ”ryste sammen år” for Scandic Pelagic, der er en fusion af ikke mindre end fem virksomheder. Det skriver FF Nyt.

https://fiskerbladet.dk/2l4h

Denne samling er blevet arbejdet med under strategien ”Et samlet Scandic Pelagic,” og den er kommet godt fra start.

”Det går rigtig fint. Mange af medarbejderne fra de tidligere virksomheder har valgt at blive sammen med os i Scandic Pelagic. Det giver os en stor styrke, at det er dem, der kender branchen, som også driver den i dag,” siger bestyrelsesformand Jens Borup.

Tilførsler: Gode i DK, knappe i Sverige
Tilførslerne af sild til de danske fabrikker i Skagen og Aalbæk har været tilfredsstillende. De svenske fabrikker har været anderledes udfordrede.

Fabrikken på Ellös har fået tilført for lidt sild grundet meget lave kvoter på den såkaldte rygensild.

Fabrikken i Västervik har været hårdt ramt af krisen i minkindustrien, da den primært er baseret på indfrysning af brisling og sild til minkfoder. Derfor har koncernen valgt at opsætte to filetmaskiner på fabrikken.

”Der er i lokalområdet stor efterspørgsel på ferske strømningsfileter til restauranter og detailsalg påøstkysten af Sverige. Vi håber, at det kan blive en nicheproduktion, som vi kan tjene lidt penge på,” siger Jens Borup.

Kilde: FF Nyt

https://fiskerbladet.dk/2l4h

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her