Nye lossefaciliteter til 75 millioner står færdig

0
Foto: Thyborøn Havn

Industrifiskerne kan i dag få glæde af de nye og helt moderne lossekajfaciliteter i Thyborøn, der nu står helt færdige. Byggeriet har strakt sig fra 2018 og frem til sommeren 2020 og er forløbet som planlagt. Industrifiskerne har kunnet lande fisk til fiskemels- og oliefabrikken i hele byggeperioden, produktionen har været helt uden driftsstop.

Thyborøn Havn og TripleNine A/S er gået sammen om at skabe de helt unikke lossefaciliteter ved et af verdens største produktionsanlæg indenfor fiskemels- og olieindustrien. Thyborøn Havn har investeret 40 millioner kroner i det nye 290 m lange kajanlæg og TripleNine A/S har investeret 35 millioner i de splinternye lossefaciliteter. Resultatet er et toptunet lossekajanlæg til industrifiskerne.

Alt er designet med industrifiskerne for øje og indrettet til at give dem helt optimale arbejdsforhold i havn. Indsejlingen til kajanlægget er blevet mere enkel, da de gamle lossepierer er fjernet og erstattet af 160 meter splinternyt kajanlæg. Det nye kajanlæg er anlagt, så industrifiskerne kan få påfyldt samtlige forsyningsstoffer og endda få foretaget maritim service, mens de ligger til kaj for losning. Det nye kajanlæg har nemme tilkørselsforhold for maritim service, og det vil alt sammen kunne foregå sideløbende under losning.

Resten af artiklen kan læses i septemberudgaven af FiskerBladet her.

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her