Marstal fisker slæbt i havn

0
Et blik gennem kabinen på Erria Rescue til havaristen under slæbet til Marstal Fiskerihavn. (Foto: Marstal Søredningstjeneste)

Af Jens Nørgaard

Det er godt at vide hvor man har sine venner, når der er brug for dem! Det måtte fisker Hans Erik Stærke, Marstal, erkende da han midt under et af sommerens mange lavtryk kom i vanskeligheder under fiskeri ved Vejsnæs Flak 8 sømil syd for Ærø. Fiskeren havde lånt en mindre kutter SG35 Ellis på en 8 meter i Bagenkop på det sydlige Langeland. 

Hans Erik Stærke var taget alene på fiskeri efter rødspætter, da hans eget skib SG194 Nicolai i øjeblikket er på et længere værftsophold hos Bredgaard Boats i Rødbyhavn. Fiskeriet på uheldsdagen foregik i blæsevejr med sø der viste ”tænder” og dønninger, hvilket Stærke, som den garvede fisker han er, nok kunne håndtere.

Den lille kutter som gennem længere tid har ligget oplagt i Bagenkop, var kommet på arbejde i vejrliget. Østersøens dønninger gjorde deres entre på dækket. Samtidig opdagede Hans Erik Stærke, at der var gået hul på køleslangen. Et såkaldt ”Black out” var nær. 

Jeg var nød til at standse maskinen. Havde jeg ikke gjort det ville motoren sandsynligvis være brændt sammen, fortæller fisker Hans Erik Stærke til FiskerBladet. Der var ikke andet at gøre end at tilkalde hjælp hos Marstal Søredningstjeneste som straks sendte redningsskibet ”Erria Rescue” i søen. Der gik mindre end 45 minutter da redningsskibet var fremme ved havaristen og påbegyndte slæbet af fiskeskibet hjem til Marstal. Grundet kraftig sø var man undervejs nød til at manøvrere med en vis forsigtighed.

Resten af artiklen kan læses ganske gratis i FiskerBladets online septemberudgave her.

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her