“Fiskerne har nærmest aldrig fået så gode priser”

0
”Det er tobis og brisling, der har båret os godt igennem de sidste fire-fem måneder. Samtidig har der været godt med sildeafskær fra Scandic Pelagic. At det er gået så godt, det er bare dejligt,” siger Fish Supply Director i FF Skagen, John B. Christensen. Foto: Bo Hellum / FF Skagen

På trods af en virkelig dårlig start, endte årets tobis- og brislingefiskeri med at blive rigtig godt. For fiskernes vedkommende har priserne endda nærmest aldrig været bedre. Ikke desto mindre kunne sæsonen mængdemæssigt have været endnu bedre endnu. Det skriver FF Nyt.

Det er en tilfreds Fish Supply Director, der ser tilbage på dette års tobis- og brislingesæson.

”Vi havde et ganske miserabelt første kvartal, men så gik det lige pludselig sindssygt stærkt henover sommeren. I løbet af juni, juli og august indhentede vi det tabte. Fiskeriet på tobis har været godt, og brislingefiskeriet har været kanon godt,” siger Fish Supply Director, John B. Christensen.

Det er ikke blot hos FF Skagen, at man kan glæde sig over et godt fiskeri. 

”Fiskerne kan være godt tilfredse, og det ved jeg også, de er. De har sjældent fået så gode priser for fisken som i år, og det glæder vi os over på deres vegne,” siger John B. Christensen.

Erhvervet er gået glip af 100 mio. kr.

Det er vigtigt at glæde sig over de gode mængder og fiskernes gode udbytte. Men ifølge John B. Christensen kunne mængderne have været langt bedre.

”Jeg tror, fiskerne kunne havde fanget 50-100.000 ton tobis mere. Lidt forsigtigt sagt, så er erhvervet i hvert fald gået glip af 100 mio. kroner,” siger John B. Christensen.

Han peger på, at områdeinddelingen af tobisfiskeriet fortsat skaber store frustrationer og tabte mængder råvarer.

”Vi har endnu engang været ramt af områdeinddelingen, og i år det pludselige inter-benchmark oveni. Fiskerne fortæller endnu engang, at de sejler tværs henover massevis af tobis i område 2, og ud i område 1 hvor der ingen fisk er. Det må være forfærdeligt for fiskerne at se de store mængder fisk, og så bare skulle sejle videre.

Hvad angår brisling, har de gode opfiskede mængder vist, at der er rigeligt med brisling derude. Kvoten er imidlertid ved at være opbrugt. 

”Havde brislingekvoten været større, havde der været rig mulighed for at fiske videre,” siger John B. Christensen.

Lavere råvarepriser forude

Hvad der er blevet tilført af råvarer, kommer ikke dårligt igen. FF Skagen følger imidlertid markedet tæt, da der i øjeblikket er store lagre af fiskemel.

”Vi er ikke nødvendigvis bekymrede, men vi kigger selvfølgelig fremad. Udover de store lagre af fiskemel, får de høje priser nogle foderproducenter til at søge over i andre proteinkilder end fiskemel. Vi forventer derfor et fald i råvareprisen,” siger John B. Christensen.

Kilde: FF Skagen

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her