“Vi har haft en ophedet debat med DTU Aqua”

”Vi er uforstående overfor, hvorfor DTU Aqua er så insisterende i forhold til at bibeholde områdeinddelingen på tobisfiskeriet, når det tvinger os fiskere ud i uhensigtsmæssigt fiskeri,” siger bestyrelsesformand i DPPO, Fridi Magnusen.Foto: DPPO
”Vi er uforstående overfor, hvorfor DTU Aqua er så insisterende i forhold til at bibeholde områdeinddelingen på tobisfiskeriet, når det tvinger os fiskere ud i uhensigtsmæssigt fiskeri,” siger bestyrelsesformand i DPPO, Fridi Magnusen.

Danmarks Pelagiske Producentorganisation (DPPO) har gentagne gange kraftigt opfordret DTU Aqua til at ændre områdeinddelingen af tobisfiskeriet samt den urimeligt store sikkerhedsmargin i brislingefiskeriet. Derfor undrer det bestyrelsesformand Fridi Magnusen kraftigt, at det syntes så let, da ændringen drejede sig om at nedjustere tobiskvoten fra, hvad de oprindelige skrabetogter i område 2 ”lovede” af godt tobisfiskeri.

Publisert

Fridi Magnusen fortæller til FF Nyt, at DPPO har haft en ”ophedet” debat med DTU Aqua.

”Al den tid, vi har appelleret til at droppe områdeinddelingen af tobisfiskeriet har DTU Aqua henvist til, at dette spørgsmål skal behandles i forbindelse med en ICES benchmark. Derfor er det helt skævt, at de selvsamme biologer hen over natten, lige inden opstarten på sæsonen, kan gennemføre en såkaldt inter-benchmark, der har så voldsom en påvirkning på fiskeriet,” siger Fridi Magnusen, bestyrelsesformand i DPPO.

En af konsekvenserne heraf blev, at fiskeriet stoppede tidligt.

”Der ligger store værdier derude, der ikke bliver fisket op, og det har givet tabt indtjening for mange millioner kroner,” siger Fridi Magnusen.

Alt for dyr sikkerhed i brislingefiskeriet
Med hensyn til brislingefiskeriet mener Fridi Magnusen, at sikkerhedsmarginen er helt ude af proportioner.

”Brisling er en kortlivet art, som derfor kan give store udsving – det er vi med på, og det lever vi med. Men prisen for at være overforsigtig i 2020 er over 200.000 tons tabt kvote, og det er fuldstændig vanvittigt og urimeligt,” siger Fridi Magnusen.

Han vil i DPPO regi fortsætte med at sætte fokus på problemerne.

”Vi er fortsat i løbende dialog med DTU Aqua og myndighederne omkring forvaltningsmodellerne. Vi kan ikke gøre andet end fortsat at forsøge at påvirke modellerne og påpege manglerne. Vi argumenterer såvel med det, vi ser ude på havet som med biologisk viden,” siger Fridi Magnusen.

Kilde: FF Skagen

Powered by Labrador CMS