EU’s fiskeripolitik skal gentænkes ved BREXIT – UK har en tabersag

0

Den britiske premierminister Boris Johnson spiller hasard med sine borgere og ikke mindst fiskere i sit forsøg på at erobre et lederskab som fiskerination, som UK aldrig har været i besiddelse af. Der er ingen logik i Johnsons fiskerifelttog. Briterne har hverken skibe eller fisk og bliver tvunget ud på et internationalt marked, hvor fiskerne fra det britiske imperium med deres minimale produktion vil lide en krank konkurrencemæssig skæbne.

Af Jens Nørgaard

Det var essensen af et orienteringsmøde for medlemmer af Danmarks Pelagiske Producentorganisation,  DPPO og interessenter i starten af september på Nordsøen Forskerpark i Hirtshals, hvor også næstformand i EUs Fiskeriudvalg, Søren Gade, (V), deltog.

Uanset hvordan man vender og drejer det, så vil kaos blive det gennemgående træk i fiskeriet i 2021. Søren Gade lagde ikke fingrene imellem: -en fiskeriaftale for 2021 bliver svær at gennemtrumfe med kyststaterne herunder Norge, Færøerne og Island, inden vi kender de faktuelle forhold og rammerne efter Boris Johnsons Brexit.

Resten af artiklen kan læses i Fiskerbladets oktoberudgave her.


EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her