DPPO foreslår forsøgsfiskeri på hundestejler

0

Et svensk studie viser, at hundestejlerne i Østersøen oplever så ideelle livsbetingelser, at det påvirker balancen i økosystemet – og det i en sådan grad, at situationen bliver omtalt som en ”slow motion katastrofe gennem Østersøen”. Derfor foreslår Danmarks Pelagiske Producentorganisation, at der indføres forsøgsfiskeri på den lille fisk. Udover at genoprette balancen, vil det give fiskerne en tiltrængt økonomisk mulighed efter torskens og sildens kollaps i Østersøen.

Af Lærke Worsøe

Kort fortalt vinder den lille fisk hundestejlen ifølge et svensk studie indpas, fordi dens naturlige predator torsken er forsvundet. Normalt bliver hundestejlen også spist af gedder og aborrer, men nu er den ved nærmest at bytte plads med disse arter i fødekæden, da dens mund er stor nok til at spise deres yngel – og det på trods af, at den kun er ca. 4 cm lang. 

”Præcis hvilke faktorer der er på spil i forhold til hundestejlen er svært at sige, men der er ingen tvivl om, at det påvirker økosystemet i voldsom grad, da hundestejlen spiser den fisk, andre fisk skulle have spist samt æggene fra nogle af de traditionelle spisefisk. Det ser ud til at flere arter som følge heraf er ved at være væk langs kysterne,” siger direktør i Danmarks Pelagiske Producentorganisation (DPPO), Esben Sverdrup-Jensen.

Resten af artiklen kan læses i Fiskerbladets oktoberudgave her.

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her