EUFA: Slut med særbehandling af Storbritannien

8
Arkivfoto

I årevis har Storbritannien nydt godt af ekstra fiskekvoter, og det bør høre op, når de britiske lande træder ud af EU, siger interesseorganisationen, European Fisheries Alliance (EUFA).

Når Brexit er trådt i kraft, bør Storbritanniens supplerende fiskekvoter annulleres. Det mener European Fisheries Alliance (EUFA), der er en interesseorganisation for fiskere i EUs medlemslande.

– Baseret på detaljerede analyser EUFA har foretaget, kan vi påvise uden nogen tvivl, at Storbritannien har fået signifikant forhøjede kvoter for fisk, som er særlig vigtige for de britiske lande, siger formand Gerard van Balsfoort i en pressemeddelelse og tilføjer:

– Over de seneste 10 år har det haft en værdi på over 100 millioner euro om året. Særbehandlingen har stået på siden 1983, og det bør ikke være muligt at tage disse fordele med, nu hvor Storbritannien forlader EU. Udgangspunktet for forhandlinger mellem EU og Storbritannien må derfor være uden disse ekstra fordele.

Ifølge EUFA er det de andre EU-lande, der indtil nu har betalt for, at Storbritannien har fået over 41 % ekstra kvoter af de for landene essentielle fisk.

8 KOMMENTARER

 1. Hej Jan – beklager det sene svar. Jeg er ikke sikker på, at jeg helt har forstået dit spørgsmål, men jeg skal alligevel forsøge at give dig et svar.

  Hvert medlemsland i EU har en individuel aftale om at måtte fange et vist antal fisk, svarende til hvilke og hvor mange fisk landet har fanget historisk. Det er muligt for medlemslandene at forhøje sit antal af fiskekvoter indenfor særlig relevante områder og arter, og det har især Storbritannien og Irland haft stor glæde af. Som jeg forstår EUFA, forsøger organisationen at forhindre, at Storbritannien fortsat skal have glæde af den for dem lukrative aftale, der er blevet indgået og accepteret EU-landene imellem, når briterne ikke længere er med i EU – både under forhandlingerne og efter Brexit.

  Er det svar på dit spørgsmål? Ellers er du velkommen til at forsøge igen 🙂

  De bedste hilsener

  Daniel Christensen
  Journalist
  Fiskerbladet

 2. hej Daniel
  hvad er den lukrative aftale for Storbritannien, de har haft stor glæde af…?

  kvoter og fiskeri i EU-hav…?

  når Brexit kommer bestemmer de vel selv deres kvoter i eget hav?

  med venlig hilsen
  Jan

 3. Hej Jan

  Som jeg forstår det – og jeg kan tage fejl – så findes svaret på dit spørgsmål i de sidste linjer i artiklen. Ifølge EUFA har Storbritannien benyttet sig af en mulighed, man specifikt har som medlemsland af EU, og fået 41 % ekstra kvoter af for dem essentielle fisk. På de andre EU-landes bekostning.

  En del af Brexit-forhandlingerne handler netop om EUs ret til at fiske i britiske farvande og omvendt. Som jeg forstår det, vil EUFA blot minde EU om, at Storbritanniens udgangspunkt for forhandlingen skal være uden de 41 %, briterne har fået ekstra. Dem har de fået som en særskilt gode, fordi de har været medlem af EU, og den gode frafalder automatisk, når Storbritannien går solo, og har altså ingen relevans i forhandlingerne. Ifølge EUFA.

  De bedste hilsener

  Daniel Christensen
  Journalist
  Fiskerbladet

 4. hej Daniel
  så EUFA og EU hører ikke sammen…
  men hvor og hvad fisker briterne for de 41%?

  de har næsten ingen trawlere tilbage.

  venlig hilsen
  Jan

 5. Hej Jan

  Det står ikke beskrevet specifikt, så her må vi ud i noget kvalificeret gætværk. Langt størstedelen af den fisk, der bliver spist i Storbritannien er torsk, kuller, tun, rejer og laks. Det er derfor ikke en urimelig antagelse, at det er disse fisk, der er tale om. Det er dog ikke mere end det – en antagelse. Det er ikke noget, jeg ved.

  EUFA er en interesseorganisation, der forsøger at varetage fiskere i EUs medlemslandes interesser. Danmarks Fiskeriforening er medlem af EUFA, og sat lidt på spidsen kan man vel sammenligne EUFAs forhold til EU med Danmarks Fiskeriforenings forhold til de danske folketingspolitikere.

  De bedste hilsener

  Daniel Christensen
  Journalist
  Fiskerbladet

 6. Hej Jan

  Tiden vil vise, om du får ret. Det bliver interessant, uanset hvordan Brexit-forhandlingerne ender.

  Tak og i lige måde.

  De bedste hilsener

  Daniel Christensen
  Journalist
  Fiskerbladet

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her