EUFA: Slut med særbehandling af Storbritannien

Arkivfoto
Arkivfoto

I årevis har Storbritannien nydt godt af ekstra fiskekvoter, og det bør høre op, når de britiske lande træder ud af EU, siger interesseorganisationen, European Fisheries Alliance (EUFA).

Publisert Sist oppdatert

Når Brexit er trådt i kraft, bør Storbritanniens supplerende fiskekvoter annulleres. Det mener European Fisheries Alliance (EUFA), der er en interesseorganisation for fiskere i EUs medlemslande.

– Baseret på detaljerede analyser EUFA har foretaget, kan vi påvise uden nogen tvivl, at Storbritannien har fået signifikant forhøjede kvoter for fisk, som er særlig vigtige for de britiske lande, siger formand Gerard van Balsfoort i en pressemeddelelse og tilføjer:

– Over de seneste 10 år har det haft en værdi på over 100 millioner euro om året. Særbehandlingen har stået på siden 1983, og det bør ikke være muligt at tage disse fordele med, nu hvor Storbritannien forlader EU. Udgangspunktet for forhandlinger mellem EU og Storbritannien må derfor være uden disse ekstra fordele.

Ifølge EUFA er det de andre EU-lande, der indtil nu har betalt for, at Storbritannien har fået over 41 % ekstra kvoter af de for landene essentielle fisk.

Powered by Labrador CMS