Fiskere og dyreparker i unikt fodersamarbejde

Krabbe 5

Kan fiskefoder gå hen og blive løsning for et kriseramt dansk fiskeri? Noget tyder på, at det kan blive højaktuelt. Under alle omstændigheder er såvel EUs fiskerifond, Aarhus Universitet og det danske konsulentfirma Aquamind i Hellerup samt Bæltfiskernes Fiskeriforening trådt ind i et samarbejde. Det kan få banebrydende proteinmæssig betydning for fremtidens foder baseret på fisk til dyreparker, akvarier og zoologiske haver.

Publisert Sist oppdatert

Af Jens Nørgaard

Fangster der ellers ville være uønsket kan ifølge formanden for Bæltfiskerne, bundgarnsfisker Allan Buch, Skrillinge ved Middelfart, gøres til penge. Et foreløbigt skøn peger på et marked på mindst 200 tons baseret på såvel industrifisk som discard fisk, hvor kiloprisen kunne ligge mellem 10 og 20 kr.

Aarhus Universitet samt konsulentvirksomheden Aquamind undersøger netop nu næringsværdien for dyrene i bl.a. Zoo. Om vinteren skal fedtindholdet være højere. Derfor har vi udleveret forskellige prøver til dyrene i håb om at de kan lide det de får. Heri indgår selvfølgelig makrel og hornfisk i ”madpakken”.

Kravene til fiskerne er, at det skal være udført som bæredygtigt fiskeri. Ellers vil der ikke være noget formål med forsøget, hvor der i første omgang er afsat 2 år til projektet, oplyser Allan Buch.

Resten af artiklen kan læses i Fiskerbladets oktoberudgave her.

Powered by Labrador CMS