Forening: Fiskeriet i Thyborøn er i fare

Arkivfoto.
Arkivfoto.

Bomtrawlere fra Belgien og Holland truer med at ødelægge den danske fiskeindustri i især Nordvestjylland, advarer miljøorganisationen Levende Hav

Publisert Sist oppdatert

Miljøorganisationen Levende Hav mener, at belgiske og hollandske bomtrawlere i denne tid er i færd med at ødelægge store dele af havbunden i Nordsøen og Skagerak. Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern. Ifølge organisationen ser man beviset i form af store sten, som de hollandske trawlere har fået i trawlet og efterfølgende efterladt på kajen i Thyborøn.

Ifølge formanden for Levende Hav, Kurt Svennevig Christensen, er det største problem, at trawlerne er omfattet af en EU-særregel, der tillader dem at smide den fisk ud, der ikke kan sælges.

– 70-80 procent af bomtrawlernes bifangster af små fisk dør, og alligevel har de fået denne særregel. Det har EU givet bomtrawlerne, for ellers ville deres fiskeri være stoppet. De har nemlig et meget stort udsmid af undermålsfisk. Var alle de fisk blevet afskrevet på deres kvoter, hvilket er hele formålet med udsmidsforbuddet, kunne fiskeriet her ved Thyborøn ikke foregå, siger Kurt Svennevig Christensen til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Powered by Labrador CMS