Tun på 178 kilo under hammeren i Hanstholm

Efter rensning af tunen er besætningsmedlemmerne Mark, (tv.), og Jesper ved at gøre klar til at få tunen lagt på is. (Foto: Fiskeskipper Simon Jensen)
Efter rensning af tunen er besætningsmedlemmerne Mark, (tv.), og Jesper ved at gøre klar til at få tunen lagt på is. (

Efter et træk på næsten tolv timer på kanten mellem Nordsøen og norsk sokkel besluttede fiskeskipper på Skagen-trawleren S226 ”Emli Pilegaard”, Simon Jensen, at hive trawlet hjem sidst på eftermiddagen torsdag den 27. august. Det var som vanlig rejer de fiskede efter, så overraskelsen var stor da de fik øje på en kæmpe bifangst i form af en tun der stadig sprællevende forsøgte at kæmpe sig ud af maskerne i trawlet.

Publisert Sist oppdatert

Af Jens Nørgaard

Halvdelen af fisken hang ude af maskerne den anden halvdel sad fast i trawlets sorteringsrist. Længere kom tunen ikke før besætningsmedlemmerne Mark og Jesper foruden skipper fik tunen frigjort ned på dækket. Tunen stod dog ikke til at redde eller til genudsætning.

Hurtigt blev det besluttet at rense tunen ved at hejse den op i halefinnerne med dækskranen og rense ”kæmpen” samt fire den ned i lasten og lagt på is. Tunen skulle snarest mulig på auktion, men vi kunne lige nå at lave et træk mere efter rejer eftersom vi har døjet med dårligt vejr nogle dage. Kursen blev efterfølgende lagt om mod Hanstholm hvor fisken kom på morgenauktionen fredag den 28 august.

Resten af artiklen kan læses i Fiskerbladets oktoberudgave her.

Powered by Labrador CMS