Der kan nu ansøges om fiskeri af fladfisk i Tyskland

Arkivfoto: Mads Nørgaard

Fiskeristyrelsen har indgået en aftale med de tyske myndigheder om erhvervsmæssig fiskeri er fladfisk i tysk farvand. Ser her hvem, hvornår og hvordan der kan søges.

Publisert Sist oppdatert

Dansk indregistrerede fiskerfartøjer kan nu søge om adgang til erhvervsmæssigt fiskeri efter fladfisk i tysk farvand i Østersøen. Det oplyser Fiskeristyrelsen, der senest skal modtage ansøgningen ska d. 11. november 2020.

Der er indgået aftale med Tyskland om adgang for erhvervsmæssigt fiskeri af anden fladfisk end rødspætte foretaget af dansk indregistrerede fiskerfartøjer i tysk farvand i Østersøen i ICES område 22 og 24 i en afstand af 3-12 sømil til den tyske basislinje.

Læs den fulde tekst i Bekendtgørelse om regulering af erhvervsmæssigt fiskeri efter fladfisk

Fiskere med følgende fartøjer indregistreret i fartøjsregistret kan søge:

1) Fartøjer med en længde overalt på under 12 meter og med en motorkraft på 221 kW eller derunder
2) Fartøjer med en længde overalt på 12 meter eller derover og med en motorkraft på 221 kW eller derunder
3) Fartøjer med en længde overalt på 12 meter eller derover og med en motorkraft over 221 kW, der ifølge fartøjets elektroniske logbog har afsluttet mindst 1 fangstoperation med bundtrawl, snurrevod, kroge eller garn i tysk farvand i Østersøen i 2019, jf. dog § 27, stk. 1, i bekendtgørelse om regulering af fiskeriet.

Bemærk, at der i forbindelse med tilladelsen er en lukkeperiode for fiskeri efter pighvar i et område i tysk farvand i Østersøen fra d. 1. juni til og med d. 31 juli, samt at tilladelserne bortfalder såfremt et fartøj med en motor på 221kW eller derunder efter ansøgningstidspunktet får udskiftet eller ændret motoren til en motor med en motorkraft på over 221 kW.

Efter ansøgningsfristen vil ansøgningerne blive behandlet af Fiskeristyrelsen. Såfremt der er flere ansøgere, end der kan gives tilladelse til, vil tilladelserne blive fordelt ved lodtrækning. Tilladelserne vil gælde for et år.

Ansøgning om tilladelse, jf. § 2, kan sendes på e-mail til Fiskeristyrelsen på licensadm@fiskeristyrelsen.dk

Det maksimale antal tilladelser er hhv. 24 for gruppe 1) og 35 for gruppe 2). Alle ansøgere vil hurtigst muligt efter ansøgningsfristens udløb få besked om, hvorvidt, de har fået tilsagn eller afslag på deres ansøgning.

Link til ansøgningsskema

Powered by Labrador CMS