Havnecontainer i Antwerpen indeholdt 11,5 ton kokain

Antwerpen-havn-1-scaled

Tre personer er blevet anholdt, efter belgisk politi fandt over 11,5 ton kokain skjult i en container på havnen i Antwerpen.

Publisert Sist oppdatert

11,5 ton kokain svarende til en værdi på 3,3 milliarder kroner blev i slutningen af oktober opdaget af politiet i en container på havnen i Antwerp. Fundet er det største i belgisk historie, men det er ikke ualmindeligt, at politiet kan beslaglægge store mængder euforiserende stoffer i Antwerpen havn, der anses som en af Europas største indgangsporte til kokain grundet sine handelsforbindelser til Sydamerika. Det skriver Ritzau.

Containeren med den store mængde kokain var gemt i en anden container og kom angiveligt fra Guyana i den nordlige del af Sydamerika. Tre personer er blevet anholdt – en i Holland og to i Belgien. Sagen menes at have forbindelse til en større politiaktion tidligere på efteråret, hvor 22 blev anholdt, og politiet beslaglagde 22 millioner kroner i kontanter. Blandt de 22 er en tidligere leder i belgisk politi og tre aktive betjente.

Sammen med naboprovinsen Limburg har Antwerpen været hårdt ramt af narkorelateret kriminalitet. De to byer har i perioden oplevet flere gidseltagninger og drab.

Powered by Labrador CMS