Grønland og Storbritannien lader ikke Brexit bremse samarbejde

0
Arkivfoto

Storbritannien og Grønland har underskrevet en aftale, der tilsiger, at de efter Brexit fortsat skal mødes mindst en gang om året og diskutere fiskeri.

Grønland eksporterer især torsk og rejer til Storbritannien, og derfor har det i noget tid været magtpåliggende for den grønlandske regering at få en skriftlig aftale i hus med briterne om at fortsætte et samarbejde på området uanset udfaldet af Brexit. Den underskrift kom tirsdag i hus. Det skriver KNR.

Aftalen indeholder ikke nogen konkrete samarbejdsaftaler, men den sætter rammen for, at Grønland og Storbritannien kan udvikle et samarbejde.

– Efterhånden som vi tilbageerobrer vores position som selvstændig kyststat, bestræber vi os på at samarbejde med vores nordatlantiske naboer som Grønland til fordel for vores fiskerindustri, siger Victoria Prentis, der er undersekretær for fiskeri i den britiske regering.

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her