US myndigheder åbner ”kattelem” til krydstogt

RCCL-i-Skagen-scaled

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

today popular

Sporeliner til tangproduktion
DTU åbner nyt østersklækkeri på Mors
Arkivfoto-Frederikshavn-Havn
Opførelse af LBG-anlæg på Frederikshavn Havn.
Vindmølleelementer klar til at blive fragtet fra Esbjerg Havn
Esbjerg Havn starter udvidelse til 500 millioner kroner
B4 - SP Skagen
FF Skagen lukker fabrik i Hanstholm
A542 Fyrholm
Mystisk skib skaber undren i Kerteminde - Hvad laver det?

Topcheferne i den amerikanske krydstogtsindustri har holdt stormøde med repræsentanter fra styret i Det Hvide Hus i Washington DC og ikke mindst den republikanske vicepræsident Mike Pence. På dagsorden stod mulighederne for en genåbning af krydstogtindustrien. Forholdet er, at industrien har en ”none sail order” officielt til 31. oktober i år. Hele krydstogtsbranchen den amerikanske såvel som den europæiske del af verden styrtbløder milliarder af Euro og US-dollar til stor skade for branchen og de tusindvis af ansatte samt følgeindustrierne som værfter og leverandører i indretning og design.

Af Jens Nørgaard

At frustrationerne i krydstogtindustrien har frit løb siger sig selv. Ingen havde drømt om at pandemien som Covid 19, som rammer mennesker over hele kloden, skulle få de følger vi er vidner til.

Måske er der et spinkelt håb om igen at sætte gang i den til dato mest sikre ferieform som krydstogt er. Det var konklusionen hos toplederne i de største rederier som Carnival Cruise Line, der ejer aktiemajoriteten i de tonangivne rederier bl.a. i US, UK, Holland og Italien efter mødet med vicepræsident Mike Pence. I mødet deltog de amerikanske sundhedsmyndigheder som CDC – Centers for Disease Control and Prevention – der bl.a. har ansvar for folkesundheden. Derudover deltog CLIA – Cruise Lines International Association, det er rederiernes overordnede sammenslutning med sæde i Washington DC.

At genstarte krydstogterne efter trekvart års nedlukning er sin sag. Alle var enige om at spillereglerne skal være de samme som på land: -vask hænder, brug håndsprit, brug mundbind, hold afstand og bliv testet. Det gælder foruden gæsterne også besætningerne på skibene. 

Læs hele historien i novemberudgaven af Maritime her.

(Visited 1 times, 1 visits today)

POPULAR THIS WEEK

Arkivfoto-Frederikshavn-Havn
Opførelse af LBG-anlæg på Frederikshavn Havn.
Sporeliner til tangproduktion
DTU åbner nyt østersklækkeri på Mors
A542 Fyrholm
Mystisk skib skaber undren i Kerteminde - Hvad laver det?
B4 - SP Skagen
FF Skagen lukker fabrik i Hanstholm
Vindmølleelementer klar til at blive fragtet fra Esbjerg Havn
Esbjerg Havn starter udvidelse til 500 millioner kroner

RELATED POSTS