Svanehøj overtage del af Force Technology

Udklip-3

Pumpevirksomheden Svanehøj føjer en del af FORCE Technology til sin portefølje. 20 lastspecialister i Frederikshavn bliver en del af holdet.

Publisert Sist oppdatert

Pumpemastodonten Svanehøj sidder på størstedelen af verdensmarkedet for fremstilling af pumpesystemer til LPG-tankere, og nu vil selskabet udvide til også at være førende på service. Derfor har har Svanehøj overtaget Force Technologys Marine Equipment Service-afdeling herunder 20 specialister inden for service af gastankskibe. Det skriver Svanehøj i en pressemeddelelse.

– Denne overtagelse betyder, at vi er den første tjenesteudbyder på markedet, der kan tilbyde certificeret service af både Svanehøj-pumper og Burckhardt-kompressorer samt godkendelse af certifikater til de japanske toldmyndigheder. Det er unikt og fjerner en række omkostninger, fordi rederen kan få al service og vedligeholdelse fra en leverandør, siger Morten Christian Larsen, direktør, Service & Aftersales hos Svanehøj Group og tilføjer til Søfart:

– Vi ser et stort potentiale for vækst i vores serviceforretning, fordi vi i forvejen er inde som leverandør til de største værfter og rederier. Markedet for gastankskibe vil udvikle sig positivt i de kommende år, og med dette opkøb bliver Svanehøj en one-stop shop, som både leverer pumpesystemerne og håndterer den samlede serviceopgave.

Opkøbet er et led i en vækststrategi, der blev søsat i forbindelse med et ejerskifte i efteråret 2018. Virksomheden havde stor fremgang i 2019 med en vækst på procent, og på trods af coronakrisens kradsen ventes 2020 også at blive et år med vækst. Med det aktuelle opkøb er medarbejderstaben i Svanehøj Group vokset til 260 medarbejdere, heraf knap 150 i Danmark.

Powered by Labrador CMS