Hanstholm Havn vil være grønnest

hanstholmhavn-768x394

Et vindmølleprojekt skal give grøn energi direkte til virksomhederne, der ligger på Hanstholm Havn.

Publisert Sist oppdatert

Direktør Niels Skeby har en ambition om at gøre Hanstholm Havn til Danmarks grønneste indenfor de næste tre år. Det håber han blandt andet at opnå med et vindmølleprojekt, som havnen i øjeblikket arbejder på at få gennemført i samarbejde med energiselskabet Thy-Mors Energi. Det skriver Energy Supply.

Projektet vil, hvis det bliver gennemført, betyde, at de virksomheder, som har til huse på havnen, vil få grøn energi direkte fra de opstillede vindmøller. Det vil både være grønt for miljøet og billigt for virksomhederne, siger Niels Skeby. Lige nu er projektet i en fase, hvor borgere og politikere skal høres, og går alt efter planen, vil projektet tage form i begyndelsen af det nye år. Det er dog ikke kun vindenergi, som skal gøre Hanstholm Havn til landets grønneste.

– Vores tekniske chef har gennem flere år arbejdet med flere projekter, der har handlet om, hvordan vi kan sortere affald bedst muligt, og hvordan vi kan få brugt noget af fiskeaffaldet til nogle gode ting. Der ligger en masse godt i fiskeaffald som biobrændsel, siger Nils Skeby.

Powered by Labrador CMS