Limfjordsfærger skal sejle på brint

feggesund-faergen

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Sjusk i Miljøstyrelsen får ikke minister til at rykke
Millionbøde til østjysk havbrug for overproduktion af fisk
fisk
Øresund overrasker - Torsken i unik fremgang
Sjusk i Miljøstyrelsen får ikke minister til at rykke
77 ringbind forsvundet - Retssag mod Hjarnø Havbrug trækker ud
Foto Hanstholm Havn
Skotsk delegation på inspirationstur til nordvestjysk havn
Fiskeri i Hvide Sande Havn
Nyt i sagen om kutterdrab: Fiskere får yderligere en måned i fængslet

Projekt På Brint over Fjorden skal udrede, hvordan to færger, der sejler på Limfjorden, kan omdannes til at sejle på Brint. Tre kommuner står bag projektet.

Morsø, Thisted og Skive Kommuner er afsendere på et projekt, som skal undersøge, om de to færger, Mjølner Fur og Feggesund kan omdannes til at sejle på brint. Det skriver Danske Maritime. Hvis projektet lykkes, vil de to færger være de første i verden, der sejler med brint som drivmiddel.

– Vi har altid tilstræbt et stort sammenfald i designet på de små danske indenrigsfærger med det klare formål at opnå markante fordele i driften. Disse foreløbige 12 danske standard færgedesigns og de erfaringer, vi får i dette projekt, kan overføres til mange andre overfarter, såvel indenrigs som udenrigs, siger Ulrik Tander, Senior Skibsingeniør fra OSK-ShipTech A/S, som i projektet står for implementeringen af gasreglerne på de to færger. Han fortsætter:

Ydermere vil dette arbejde tilføre kritisk know-how og ekspertise til den danske maritime sektor og den danske brintsektor, således vi kan forblive konkurrencedygtige herhjemme. Vi vil dermed også kunne trække lignende projekter til landet til gavn for danske arbejdspladser generelt.

Projektet støttes af Den Danske Maritime Fond. Blandt borgmestrene i de tre kommuner venter man i spænding på resultatet.

– Vi skal alle sammen gøre vores til, at vi på sigt, kan blive mere miljøvenlige. Om løsningen er brint for Feggesundfærgen vil tiden vise, men potentialet ser lovende ud og værd at undersøge nærmere, siger Hans Ejner Bertelsen (V), borgmester i Morsø Kommune.

Populære denne uge

Foto Forsvaret X
Sprængfarlig fangst: Fisker fangede 130 kilos dybvandsbombe
Sjusk i Miljøstyrelsen får ikke minister til at rykke
Millionbøde til østjysk havbrug for overproduktion af fisk
fisk
Øresund overrasker - Torsken i unik fremgang
Billede 3-5
Faldende priser men større mængder fisk på Hanstholm Fiskeauktion
Iltsvind
Ny rapport: Iltsvind blev forværret i november

Relaterede artikler