Thorsminde Havn satser på havmøller

0

Thorsminde Havn har præsenteret en udviklingsplan, der skal sikre, at havnen bliver servicehavn for kommende havmølleparker.

Thorsminde Havn vil relancere sig selv. Indtil nu har det været en fiskerihavn, men går alt efter planen, vil den fremover i stedet være energihavn. Håbet er, at Energistyrelsens kommende vindmøllepark, Thor, som er opkaldt efter Thorsminde og skal ligge ud for Nissum Fjord, kan blive serviceret af den lokale havn. Det skriver Søfart.

– Størstedelen af Vesthavnen skal udvikles direkte målrettet en servicehavn. Derfor ser vi frem til en transformation i vores satsning fra primært at være fiskeriorienteret til også i høj grad at være en havn til vindindustriens aktiviteter for Thor Havvindmøllepark og andre offshore projekter, siger Lisette Sønderby, der er havnechef for Thorsminde Havn. 

En del af planen er at samle havnens fiskeri i de nordligste havnebassiner, ligesom fiskeopdræt på land er en mulighed. Prækvalifikationen til at etablere den kommende Thor Havvindmøllepark har deadline 1. december 2020, hvorefter Energistyrelsen identificerer de selskaber, som har tilstrækkelig finansiel og teknisk kapacitet til at deltage i udbuddet