A.P. Møller føjer marokkansk korn-operatør til sin portefølje

0

49 procent af Marokkanske Mass Céréales al Maghreb er nu på danske hænder, idet A.P. Møller Capital har investeret et stort millionbeløb i kornoperatøren.

Næsten halvdelen af al importeret korn i Marokko står selskabet Mass Céréales al Maghreb for, og det er nu 49 procent ejet af A.P. Møller Capital. Det oplyser det danske selskab i en pressemeddelelse.

– Ambitionen er at udvide og blive et vigtigt selskab indenfor logistik til håndtering af afgrøder i flere lande i Afrika. Vi er glade for at kunne understøtte denne ambition, som også passer godt med vores overordnede formål om at kombinere attraktive investeringer med jobskabelse og positiv samfundspåvirkning i Afrika, siger Kim Fejfer fra A.P. Møller Capital i meddelelsen.

A.P. Møller Capital oplyser ifølge Finans, at investeringen koster selskabet mellem 50 og 150 mio. dollars – altså mellem cirka 313 og 940 millioner danske kroner. Mass Céréales al Maghreb har i mere end et årti stået for håndtering samt opbevaring af korn og afgrøder ved havnene i Casablanca og Jorf Lasfar, skriver A.P. Møller Capital i en pressemeddelelse.

– Vi deler værdier med A.P. Møller Capital samt en vision om at understøtte Mass Céréales al Maghrebindsats i at blive ledende indenfor korn-logistik i Afrika, siger Mohamed Hassan Bensalah, der er bestyrelsesformand i Holding Marocaine Commerciale et Financiere.

De resterende 51 pct. at aktierne ejes af det marokkanske holdingselskab, Holding Marocaine Commerciale et Financiere.