Fortsat motorproblemer for Ærøxpressen

0

Efter motorproblemer søndag blev Ærøexpressens afgange aflyst hele mandag. Det er nu forlænget til torsdag, da færgen skal have skiftet en motor.

Den blot et år gamle færge, Ærøexpressen fik sent søndag aften motorproblemer, og 28 passagerer var fanget på færgen i fire timer, inden den lagde til i Marstal klokken 23:55. Alle afgange i dag, mandag, blev aflyst, men det er nu udvidet til at gælde til og med torsdag. Det skriver rederiet på sin Facebook-side.

– Det er et større havari på bagbord motor. Det havde vi ingen chance for at forudse, og vi kender ikke årsagen. Motoren er kun et år gammel, så vi havde slet ikke regnet med det, fortæller direktør for Ærøxpressen, Boye Kromann, til Fyens Stiftstidende om søndagens hændelse. Motoren vil nu blive skiftet.

Det er anden gang på kort tid, der er problemer med færgerne, der sejler i det sydfynske øhav. Torsdag kollapsede et batteri på M/F Ærøskøbing, og det betød at passagererne var fanget på vandet i seks timer, fordi færgen ikke kunne komme i havn. Boye Kromann understreger, at det er to hændelige uheld oveni hinanden, og at passagerer kan være helt trygge ved at sejle med færgerne.