Ny fiskeplatform på Aarhus Havn

0
Ny fiskeplatform på Aarhus Havn. Foto: Aarhus Havn

En 12 meter lang fiskeplatform er blevet opført på Østmolen på Aarhus Havn. Platformen er til fri afbenyttelse for både lyst- og fritidsfiskere.

Med en udsigt over Aarhusbugten er der blevet opført en ny fiskeplatform på Østmolen på Aarhus Havn. Den skal komme fritids- og lystfiskere til gavn, så der er både anlagt parkeringspladser og cykelstativer bagved platformen. Samtidig er der etableret en rampe for gangbesværede. Det oplyser Aarhus Havn i en pressemeddelelse.

– Jeg glæder mig over, at det kan lade sig gøre at tilbyde fritidsfiskeri på Danmarks største erhvervshavn. Fordi vi modtager international skibstrafik, skal vi leve op til meget strenge sikringskrav, og derfor er store dele af havnen lukket for offentligheden. Men til gengæld bestræber vi os på at finde løsninger og muligheder for at tilbyde borgerne adgang, hvor det er muligt. Og det er den nye fiskeplatform et godt eksempel på, siger Havnedirektør Thomas Haber Borch.

Fiskeplatformen er designet med en bølgebryder-kant, så den kan modstå de høje bølger fra Molslinjens katamaranfærger. Det har dog vist sig at være mere eller mindre overflødigt, da vandet på stedet er for dybt til, at færgerne giver mere end nogle dønninger på vandoverfladen.  

I planlægningsfasen har Aarhus Havn rådført sig med formanden for Østjyske Lyst- og fritidsfiskere, Arne Bager. Han gætter på, at der cirka er 5000 lystfiskere i Aarhus, som vil få glæde af den nye platform, som er konstrueret efter samme grundprincipper som den lidt mindre platform, Aarhus Havn byggede til lystfiskerne på Sydmolen i foråret 2019.

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her