Danmarks Fiskeriforening i krig med spildevandsoperatør

Foto: Danmarks Fiskeriforening

Du kan læse hele rapporten her

Publisert Sist oppdatert

– For dansk fiskeri er det helt afgørende, at vi passer på vores havmiljø. Det har vi arbejdet på i årevis i fiskeriet, og vi er stadig i fuld gang. For et sundt havmiljø er en forudsætning for dansk fiskeri. Derfor er vi også nødt til at reagere, i sager som den her. Vi har derfor fået udarbejdet en rapport ved Aarhus Universitet, der skal afdække, hvad konsekvenserne af forureningen er, siger formand for Danmarks Fiskeriforening, Svend-Erik Andersen, til Fiskeritidende.

I rapporten fremgår det, at 30 procent af de prøver, der er blevet foretaget, ligger over de grænseværdier, som Slagelse Kommunes miljøgodkendelse fastlog i 2008. 80 procent af prøverne ligger over de gældende generelle miljøkvalitetskrav, der anvendes i dag, og som også burde være gældende i Slagelse Kommune. Det oplyser seniorforsker ved Aarhus Universitet, Institut for Bioscience – Marin biodiversitet og eksperimentel økologi, Jakob Strand, der har udarbejdet rapporten.

– Det overrasker mig, at Slagelse Kommune kan administrere efter en miljøgodkendelse, der slet ikke lever op til de grænseværdier, vi har fastsat for at beskytte vores havmiljø. Det kan have alvorlige effekter på det lokale havmiljø, og man har rigtig god grund til at kigge på udledningerne, siger Jakob Strand.

Du kan læse hele rapporten her

Powered by Labrador CMS