DFDS og Forsvaret skriver ny aftale

Signing_Ark-768x432

Forsvaret og DFDS har indgået en ny seksårig aftale, der indebærer, at DFDS stiller syv fragtfærger til rådighed.

Publisert Sist oppdatert

En aftale mellem DFDS og Forsvaret står til udløb og bliver erstattet af en ny: DFDS stiller de kommende seks år syv ro-ro fragtfærger, der skal fragte militært udstyr, til rådighed for Forsvaret. Det oplyser DFDS i en pressemeddelelse. Officielt er aftalen indgået med Joint Movement and Transportation Organisation (JMTO), der er den enhed, der står for strategisk transport i danske militære opgaver.

Færgerne kommer til at sejle DFDS’ almindelige ruter og vil kun blive benyttet af Forsvaret når nødvendigt. Det kan være under militære øvelser og operationer og humanitære kriser, og når NATO kalder. Aftalen indebærer også, at den tyske forsvarskommando gennem samarbejdsaftalen ARK kan benytte sig af færgerne.

– Jeg er både glad og stolt over at fortsætte vores succesrige samarbejde med Forsvarets ARK-enhed og den rolle, som aftalen giver DFDS i et konkurrencedygtigt offentlig-privat partnerskab, der sikrer, at skibe og ressourcer udnyttes optimalt. Som et resultat af dette samarbejde har væbnede styrker deltaget i et stort antal internationale øvelser og militære og humanitære operationer med DFDS-skibe, herunder den dansk-ledede FN-mission for at transportere kemikalier ud af Syrien og Libyen, FNs ebola-indsats i Østafrika, hvor Danmark har fået stor anerkendelse, samt en række andre vigtige opgaver, siger Peder Gellert, chef for DFDS’ færgedivision.

Powered by Labrador CMS