Diplomatisk krise mellem Tyskland og Tyrkiet under opsejling

hqdefault

En tysk fregat bordede i weekenden et tyrkisk fragtskib i Middelhavet efter mistanke om, at skibet fragtede våben. Det har udløst en mindre diplomatisk krise, da tyrkiske myndigheder ikke havde godkendt, at tyskerne kunne gå ombord.

Publisert Sist oppdatert

Søndag eftermiddag bordede den tyske fregat, Hamburg, et tyrkisk fragtskib i Middelhavet uden at have fået lov af tyrkiske myndigheder. Tyskerne havde mistanke om, at det tyrkiske skib, Roseline A, fragtede våben til Libyen for at støtte den libyske regering i borgerkrigen i landet. Det skriver Euronews.

Inden de gik ombord, anmodede den tyske besætning de tyrkiske myndigheder om adgang, og efter at have ventet fem timer uden at få svar, tog de affære. Da ransagningen var undervejs, indløb der besked fra Tyrkiet om, at skibet ikke måtte inspiceres, og den tyske besætning trak sig umiddelbart efter tilbage uden at have fundet våben.

Tyrkiske myndigheder anklager nu besætningen på Hamburg for at have ageret hårdhændet og handlet imod den tyrkiske besætnings vilje og har indgivet en officiel klage til EU. Tyske myndigheder afviser alle anklager og henviser til, at besætningen har fulgt alle protokoller ved at vente mindst fire timer på svar inden bordingen.

Læs mere om bordingen og de diplomatiske stridigheder, den har antændt, ved at klikke her, eller få en kort gennemgang af konflikten i videoen herunder.

Powered by Labrador CMS