Maltesisk tankskib angrebet i Saudi-Arabien

2_202011268205

Det maltesisk-flagede aframax-tankskib, Agrari, blev angiveligt ramt af en eksplosion ved Al Shuqaiq-terminalen i Saudi-Arabien i går.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag blev der rapporteret en eksplostion ved Al Shuqaiq-terminalen i Saudi-Arabien, hvor aframax-tankskibet, der sejler under maltesisk flag, Agrari, angiveligt blev ramt af en mine. Det skriver Splash 247.

Ifølge en rapport fra den maritime sikkerhedskonsulentvirksomhed, Dryad Global, blev skibet, der drives af TMS Tankers, ramt cirka en meter over vandlinjen, og det gav et delvist brud på skibets skrog og et mindre olieudslip. Dryad Global mener at vide, at det er Houti-oprørere i Yemen, der står bag angrebet, og den teori deles af den saudiarabiske regering.

– Det vurderes i øjeblikket, at denne hændelse ikke fundamentalt ændrer risikoprofilen for skibe, der passerer regionen. Fartøjer, der passerer Rødehavsområdet, mindes om, at der findes regionale konflikter, hvor der er en realistisk mulighed for, at skibe med saudisk flag og dem, der anløber sydlige Saudi-havne, løber en moderat risiko, hvilket indikerer, at der er en realistisk mulighed for hændelse, men det er fortsat usandsynligt, siger Dryad Global om det aktuelle risikoniveau i området.

Powered by Labrador CMS