Danish Maritime Pilots bliver til en fagforening

Lodsbaad-Helsingoer-Havn-768x576

På et virtuelt møde med blev det i sidste vedtaget, at Danish Maritime Pilots overgår til at være en fagforening for danske lodser.

Publisert Sist oppdatert

Danish Maritime Pilots har ændret i sine vedtægter, så organisationen nu har status af fagforening for danske lodser. Det står klart efter en afstemning i slutningen af sidste uge, hvor 79 ud af 132 medlemmer på et virtuelt møde stemte ændringen igennem. Det skriver Søfart.

– Jeg synes, at der var en god stemning af solidaritet og sammenhold om noget nyt, men også et ønske om at ville og kunne mere end i Danske Lodser. Særligt i forhold til at favne bredere, så det ikke kun er for Danpilot-lodser, men alle lodser i de øvrige private og kommunale lodserier, siger formand Lars Sigvardt i en pressemeddelelse.

Der var på generalforsamlingen fuld enighed om, at den nye fagforening skal forhandle og tegne overenskomster med alle nuværende og nye lodsvirksomheder. Samtidig skal Danish Maritime Pilots bliver en såkaldt full serivce-organisation med en administration, medlemsservice og juridisk bistand til medlemmerne. Det månedlige kontingent kommer til at være 500 kroner.

Powered by Labrador CMS