Danske Rederier tilfreds med politisk støtte til eksporterhverv

unifeeder_2014-768x511

Regeringen afsætter med et bredt flertal 1,7 milliarder kroner til at hjælpe eksporterhvervene. Vigtig og nødvendig håndsrækning mener Danske Rederier.

Publisert Sist oppdatert

Men en buket af initiativer sender et bredt politisk flertal nu en redningskrans til eksporterhvervene i form af en eksportpakke på 1,7 milliarder kroner. Eksportpakken skal understøtte dansk eksport i lyset af COVID-19 og den forventede lavere internationale efterspørgsel.

For rederierne er det specielt de afsatte midler til at følge op på anbefalingerne fra regeringens genstartsteams, der vækker glæde. Her handler det både om at få udmøntet en grøn, maritim udviklingspulje og om at få forlænget den ordning for besætningsskifte, som regeringen lavede med Danske Rederier og de faglige organisationer i sommer.

– Selv om vores rederier formår at skifte besætninger i langt højere grad end i starten af coronakrisen, så kræver det stadig en håndholdt indsats og mange ressourcer. Derfor bør en forlængelse af ordningen for besætningsskifte være selvskrevet som et af initiativerne, der skal afsættes midler til, siger Jacob K. Clasen, viceadminisrerende direktør i Danske Rederier.

– Rejserestriktionerne fjernede med et fingerknips en stor del af forretningsgrundlaget for vores udenrigsfærger, og selvom de stadig sejler gods mellem landene, så er det klart, det kan mærkes, at der næsten ingen passagerer er med. Derfor er vi glade for, at hjælpepakkerne forlænges, siger Jacob K. Clasen.

Aftalen er indgået mellem regeringen og Venstre, Radikale Venstre, SF, Enhedslisten, Konservative og Alternativet.

Powered by Labrador CMS