Danske Rederier lancerer efteruddannelse til søfarende

0

Efteruddannelsen “Fra Sø til Land” skal hjælpe søfarende godt videre, når deres liv til søs lakker mod enden.

Det er ikke nødvendigvis en nem sag at få et job på fastlandet, hvis man har været vant til at sejle gennem store dele af sit liv, og derfor præsenterer Danske Rederier nu en efteruddannelse til søfolk, så søfarende kan finde en ny karriere i shippingbranchen, når de vil gå i land permanent.

– Det er vigtigt, at vi konstant sikrer os den bedste arbejdskraft inden for skibsfarten. Og når de søfarende af den ene eller anden grund ønsker at fortsætte deres karriere på land, så er vi klar til at hjælpe dem godt videre. Vi vil nemlig sikre, at de søfarendes unikke kompetencer, som de har opbygget på søen, ikke går til spilde. Vi har stadig brug for dem i rederierne, siger Anne Panknin Kristensen, uddannelseschef i Danske Rederier.

Efteruddannelsen hedder ”Fra Sø til Land”, og er målrettet både tidligere eller nuværende søfarende, der gerne vil have et landbaseret job inden for skibsfarten.

Her bygges der videre på de kompetencer, som de søfarende har opnået under deres arbejdsliv til søs. Uddannelsen løber over otte uger, hvor deltagerne vil få en større viden til deres egen organisation, særlige positioner i shippingvirksomhederne og til branchen generelt.

– Vi giver dem en bedre idé om, hvordan de kan få deres egne kompetencer fra søen i spil, når de skal løse nye opgaver på land. Vi fokuserer også på distanceledelse, og hvordan man optimerer ressourcerne, så deltagerne i sidste ende kan forbinde arbejdet mellem sø og land bedst muligt, siger Anne Panknin Kristensen.

Uddannelsen er opdelt i fem moduler, hvor Modul 1 starter op 1. februar 2021.

Du kan læse mere om efteruddannelsen ”Fra Sø til Land”, og hvordan du tilmelder dig her.