Nykøbing Havn skal vende ansigtet mod byen

e19a323a-4c37-41b6-8404-bcad053cc0ce-768x511

Økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune har vedtaget en køreplan for, hvordan der skal skabes byliv på erhvervshavnen i Nykøbing.

Publisert Sist oppdatert

Nykøbing Havn skal være mere end en erhvervshavn, og Økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune skal nu udarbejde en masterplan for, hvordan et øget kulturliv med restauranter og cafeer skal få plads på havnen side om side med flere boliger, en promenade og overnatningsmuligheder for turister. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

– Jeg er meget glad for, at vi nu kan komme videre med at åbne havnen i Nykøbing for alle, borgere, virksomheder og turister, og at vi dermed kan udnytte det store potentiale, der ligger i at vende ansigtet og byen mod vandet. Det vil også binde Nykøbing og Sundby endnu mere sammen og skabe et helt fantastisk miljø til gavn for hele kommunen, siger borgmester John Brædder (Guldborgsundlisten), der også er formand for Økonomiudvalget i kommunen.

Økonomiudvalget har vedtaget, at havnen skal udvikles gennem en såkaldt selskabskonstruktion, hvor private investorer bliver en del af ejerkredsen og udviklingsarbejdet sammen med kommunen. Der skal i den forbindelse også etableres en bestyrelse med repræsentanter fra både kommune og private investorer, som i fællesskab styrer processen.

Powered by Labrador CMS