Politisk kritik af Lynetteholmen efter VVM-redegørelse

design_uden_navn_1-768x480

Alternativet og Enhedslisten er skeptiske, efter By og Havn i København har præsenteret VVM-redegørelsen af projekt Lynetteholmen, som ventes klar på Refshaleøen i 2070. Borgmester Lars Weiss (S) ryster dog ikke på hånden.

Publisert Sist oppdatert

Der er blandede reaktioner på det store projekt, Lynetteholmen, på Refshaleøen i København, efter By og Havn i denne uge præsenterede sin VVM-redegørelse. Medlem af Teknik- og Miljøudvalget og borgerrepræsentation for Enhedslisten i Københavns Kommune, Gorm Anker Gunnarsen, kalder det for “dødens pølse”, og Alternativets talsmand for Lynetteholmen, Kim Hjerrild, er skeptisk. Det skriver TV2 Lorry.

Projektet, der i 2070 skal give 35.000 nye boliger og et stormflodsværn, vil ifølge redegørelsen støje i det meste af København, forstyrre og fortrænge fuglehabitater, og en stor mængde lastbiler vil hver dag i årevis drøne gennem byen. Og det er bare nogle af punkterne i By og Plans omfattende redegørelse. Overborgmester Lars Weiss (S) er dog mindre pessimistisk end flere af sine kollegaer.

– Det er vigtigt at tænke på, at de lastbiler kører allerede i dag. I dag kører der nogenlunde det samme antal lastbiler ud til Nordhavn, hvor man har et jorddeponi. Nu skal det så køres ud i Øresund i stedet for, siger han.

Powered by Labrador CMS