Dansk innovationsniveau skal være højere end makrel i tomat

Martin Bregnballe er i øjeblikket på udkig efter mulige samarbejdspartnere, der kan etablere forsyningskæder (herunder filetering) for andre oversete fisk og skaldyr til produktion af resten af Fangsts sortiment, som lægges på dåse på Fyn. Foto: Anne Marie Buck.
Martin Bregnballe er i øjeblikket på udkig efter mulige samarbejdspartnere, der kan etablere forsyningskæder (herunder filetering) for andre oversete fisk og skaldyr til produktion af resten af Fangsts sortiment, som lægges på dåse på Fyn.

Brisling på dåse – er der et marked for det? Ja, mener manden bag den danske startup Fangst, der vil sælge skidtfisken som delikatesse til hele verden.

Publisert

Af Daniel Christensen

I et auditorium i Hotel- og Restaurantskolens lokaler i Valby blev der en mørk eftermiddag midt i november afviklet et velbesøgt Symposium om kulinarisk innovation og maritime fødevarer. Formålet var at give en ny vinkel på fisk og tang, som godt kan spises, men som af forskellige årsager ikke er populært som føde, blandt andet fordi flere af af fiskearterne kategoriseres som skidtfisk. Til lejligheden var tallerkener med små fiskeanretninger sat op til deltagerne, som dermed fik mulighed for at smage en del af havets råvarer, som normalt ikke serveres ved middagsbordet.

En af disse er brislingen, som primært bruges som industrifisk til fiskemel og fiskeolie. Men især i Tyskland er den også populær som konsumfisk, og for at fortælle om den nordiske brislings muligheder og fordele deltog Martin Bregnballe, der gennem firmaet Fangst sælger brisling på dåse til forbrugere og restauranter direkte og gennem retail landet over.

Martin Bregnballe arbejder som konsulent på andre iværksætteres fødevarestartups, men når der opstår en ide i hans eget hoved, løber han ofte med den. Da han gik i gang med Fangst, syntes han, at han havde spottet et hul i markedet, idet han kunne konstatere, at fiskekonserves fra specialbutikker især i Sydeuropa anses som luksusfødevarer, mens det tætteste vi kommer på noget tilsvarende herhjemme i Danmark er makrel i tomat.

Læs hele historien i decemberudgaven af Fiskerbladet

Powered by Labrador CMS