Giganter indgår stor aftale

0
Foto: Sebastian Pena Lambarri, Unsplash.

Ti af verdens største fiskeri- og skaldyrsfirmaer er blevet enige om at forpligte sig til tidsbundne mål for et sundere hav.

Seafood Business for Ocean Stewardship eller SeaBOS, annoncerede tirsdag at ti af verdens største fiskeri- og skaldyrsfirmaer har forpligtet sig til et sæt tidsbundne og målbare mål for at gøre produktionen af ​​fisk og skaldyr mere bæredygtig.

Industrigiganterne Thai Union og Cargill Aqua Nutrition har blandt andet erkendt, at der skal gøres mere for at gøre industrien grønnere og mere retfærdig for de hundreder af tusinder, der arbejder inden for kommercielt fiskeri og akvakultur.

– Det er tid til at se fakta i øjnene – situationen er kritisk, og vi er nødt til at handle. Vi kan alle gøre det bedre. Jeg håber, at flere vil følge vores eksempel, siger formand for SeaBOS, Therese Log Bergjord.

SeaBOS-samarbejdet er blevet koordineret af Stockholm Resilience Center ved Stockholm Universitet og sigter mod at opnå 100% bæredygtighed i fiskeribranchen. Ved udgangen af ​​2021 er medlemmerne enige om, at følgende tiltag skal være sat i værk:

  • IUU-fiskeri og tvangs- og børnearbejde skal stoppes. Der skal implementeres foranstaltninger til at løse disse problemer i deres respektive forsyningskæder, og der skal rapporteres offentligt om udviklingen i 2022 og 2025.
  • Samarbejdet med Global Ghost Gear Initiative skal udvides, så problemet med mistede og forladte fiskeredskaber får øget fokus. Det skal kombineres med en oprydning af plastforurening fra kyster og vandveje.
  • Der skal være enighed om en strategi for reduktion af påvirkninger af truede arter og om en strategi for reduktion af brugen af ​​antibiotika.
  • Der skal sættes mål for reduktion af CO2-emissioner.

Retningslinjerne er et væsentligt skridt i retning af bedre forvaltning af havene, og med så mange store aktører involveret udgør planen en reel mulighed for hele fiskeri- og skaldyrsindustrien for at bevæge sig i retning af grønnere standarder og mere humane principper.

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her