Fremgang at spore i Brexitforhandlinger

Foto: John Cameron, Unsplash.

Et Hard Brexit er tæt på, men seneste nyt fra Bruxelles er, at der har været en smule fremgang i forhandlingerne mellem EU og Storbritannien.

Publisert Sist oppdatert

Man fristes til at kalde det en never ending story, men det ville ikke være retvisende, for de lange, seje forhandlinger mellem EU og Storbritannien om Brexit nærmer sig helt naturligt en afslutning. Deadline for en aftale er lige om hjørnet, uden at der for alvor har været et gennembrud. Seneste nyt her midt i december er, at endnu et telefonmøde mellem Storbritanniens premierminister, Boris Johnson, og EU-kommissionens formand, Ursula von der Leyen, resulterede i en lille fremgang. Det skriver Fiskeritidende.

– Vi byder det velkomment, at der er sket substantielle fremskridt på mange områder, men der er stadig dyb uenighed om vigtige spørgsmål – navnlig omkring fiskeri. Det er en meget stor udfordring. Forhandlinger fortsætter i morgen, har de forhandlende parter skrevet i en fælles erklæring.

Torsdag oplyste Europa-Parlamentet, at man vil se nærmere på aftalen mellem jul og nytår med henblik på at vedtage den – men det kræver, at aftalen senest er på plads søndag 20. december.

Powered by Labrador CMS