Grenaa Havn udvider i stor stil

Arkivfoto: Grenaa Havn

Brugere af havnen i Grenaa kan fra 2023 se frem til et fleksibelt havneområde og et stort havneareal, som kommer til at koste 100 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Bestyrelsen for Grenaa Havn A/S har netop igangsat en VVM-undersøgelse, så første spadestik til den største anlægsinvestering i havnens 207 år lange historie kan tages. Havneudvidelsen vil koste op mod 100 millioner kroner, og den forventes færdig i januar 2023. Det skriver havnen på sin hjemmeside.

Der kommer til at være 350 meter havnekaj, 17.000 m2 havneareal, et heavyload-område og en opgradering til 9 MW landstrøm, og sammen med det 28.000 m2 kajnære baglandsareal gør det, at det nye fleksible havneområde bliver velegnet til store projekter som f.eks. servicering af offshore-installationer, stacking og test af Power-to-X-teknologi.

– Investeringen kommer i kølvandet på havnens indtjeningsrekorder fra 2018 og 2019. Fremgangen betyder, at vi har oplevet en tiltagende efterspørgsel på havnens faciliteter. Derfor har vi investeret massivt i materiel, pakhuse og arealer, hvor havneudvidelsen bliver den største investering hidtil. Samtlige investeringer bereder havnen til at håndtere de fortsat større projekter, og de fortsat større skibe, der anløber havnen. Dette betyder også flere opgaver og mere beskæftigelse til virksomhederne, som havnen arbejder sammen med i lokalområdet, siger Bent Hansen, bestyrelsesformand for Grenaa Havn A/S.

Fra det nye år lancerer Grenaa Havn en 2025-strategi ”Partnerskabshavn for en grøn verden”. Derudover fortsætter havnen med et stærkt fokus på havnens udvalgte kernesegmenter.

– Med den nye strategi introducerer vi en række tiltag, der bidrager til den danske og europæiske målsætning om fuld klimaneutralitet i 2050. Med det nye kernesegment ”Energy & Innovation” skærper vi fokus på udviklingen af grøn energi. Energy & Innovation skal sammen med et af vores udvalgte verdensmål ”Bæredygtig energi”, sikre vores målrettede indsats inden for PtX og havvind. At vi ud over traditionel havnedrift ønsker at stille det nye havneområde til rådighed for store projekter, der bl.a. relaterer sig til grøn energi, er en af vores konkrete indsatser for at styrke den grønne omstilling”, siger Henrik Carstensen.

Powered by Labrador CMS