Ærgrelse i København over Mærsk-flytning

0

Copenhagen Malmö Ports har haft et godt samarbejde med Mærsk, og direktør Barbara Scheel Agersnap beklager rederiets flytning til Kalundborg.

I går offentliggjorde Mærsk, at selskabet skifter Copenhagen Malmö Ports ud med Kalundborg Havn, og begrundede det blandt andet med beliggenheden og øgede muligheder for vækst og bæredygtighed. I Kalundborg var der selvsagt glæde over rederiets beslutning, mens Copenhagen Malmö Ports omvendt ærgrer sig over at måtte vinke farvel til den danske mastodont, der havde meddelt sin beslutning telefonisk. Det skriver Søfart.

– CMP modtog fredag eftermiddag et telefonopkald, hvor vi af Maersk blev informeret om, at de fra 1 marts 2021 udskiber deres volumener via Kalundborg. Vi har haft et godt samarbejde med Maersk i endog meget lang tid, så vi beklager, at deres containerlast for nuværende ikke skal ekspederes via København, siger direktør Barbara Scheel Agersnap.

Flytningen gennemføres den 1. marts, og i Kalundborg ligger der spritnye havnefaciliteter drevet af havneoperatøren APM Terminals og venter. Fra den nye lokation opretter Mærsk en ny feederrute til Kalundborg med to afgange om ugen med rotation mellem Bremerhaven, Hallstahammer, Helsingborg, Kalundborg, Aarhus og Fredericia. Mærsk oplyser, at den nye rute i alt vil stå for 30 procent af containertrafikken på Sjælland.