Maersk bliver en del af ShippingLabs styregruppe

Steen-S.-Jacobsen

Head of Fleet Technology hos Maersk Tankers, Steen S. Jacobsen, træder fra årsskiftet ind i ShippingLabs styregruppe, hvor han afløser Claus W. Graugaard.

Publisert Sist oppdatert

I ShippingLab arbejder rederier, teknologi-udviklere og universiteter tæt sammen om at sikre størst mulig konkurrencedygtighed i den danske maritime industri. Styregruppen er sammensat of visionære kapaciteter med høj faglighed, og fra det nye år træder en repræsentant for Mærsk ind i gruppen, oplyser ShippingLab i en pressemeddelelse.

I forbindelse med sit skifte fra J. Lauritzen til Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping stopper Claus W. Graugaard i styregruppen, hvor han hidtil har repræsenteret rederierne i Det Blå Danmark, og i hans sted indtræder Steen S. Jacobsen, der er Head of Fleet Technology hos Maersk Tankers.

– Maersk Tankers har siden begyndelsen været aktive i ShippingLab, hvor vi sammen med J. Lauritzen og TORM arbejder sammen med MAN Energy Solutions, Logimatic Solutions og Syddansk Universitet omkring at sikre mere effektivt vedligehold af skibene. Men der er mange andre steder, hvor vi også vil have gavn af at arbejde sammen på tværs af rederier og teknologi-udviklere. I det lys ser jeg frem til at skubbe på den grønne og digitale dagsorden i såvel ShippingLab som industrien som helhed, siger Steen S. Jacobsen om sin nye rolle.

Fakta om ShippingLab

  • ShippingLab er et fælles industri-initiativ, der arbejder for at udvikle danske kompetencer inden for digitalisering, autonom skibsfart og miljørigtig teknologi.
  • Styregruppen bag ShippingLab består af Maersk Tankers, Logimatic, MAN Energy Solutions, DTU, FORCE Technology, Danske Maritime, Danske Rederier og Søfartsstyrelsen

Projektet er inddelt i tre fokusområder

  • Digital Ship Operations
  • Autonomy
  • Decarbonization
Powered by Labrador CMS