Her er rationsmængderne for kystfiskerrationer i 2021

Dybfrosne jomfruhummer. Arkivfoto: Jens Nørgaard.
Dybfrosne jomfruhummer.

Læs her, hvordan dine startvilkår som kystfisker kommer til at være fra 1. januar 2021.

Publisert

Fra det nye år oplyser Fiskeristyrelsen, at følgende startvilkår gælder for kystfisker-rationsfiskerier:

Jomfruhummerfiskeri i Skagerrak, Kattegat og Østersøen
Fra den 1. januar 2021 og indtil videre er det tilladt at fiske, medbringe og lande 2.000 kg Jomfruhummer pr. kalendermåned.

Jomfruhummer fiskeri i Nordsøen EU-zone
Fra den 1. januar 2021 og indtil videre er det tilladt at fiske, medbringe og lande 2.500 kg Jomfruhummer pr. kalendermåned.

Mørksejfiskeri i Nordsøen, Skagerrak og Kattegat
Fra den 1. januar 2021 og indtil videre er det tilladt at fiske, medbringe og lande 2.000 kg Mørksej pr. kalendermåned.

Pighvar og herunder slethvar i Nordsøen
Fra den 1. januar 2021 og indtil videre er det tilladt at fiske, medbringe og lande 2.000 kg Pighvar og slethvar pr. kalendermåned.

Brislingefiskeri i Østersøen
Fra den 1. januar 2021 og indtil videre er det tilladt at fiske, medbringe og lande 50 tons Brisling pr. kalendermåned.

Sildefiskeri i vestlige Østersø ICES område 22-24
Fra den 1. januar 2021 og indtil videre er det tilladt at fiske, medbringe og lande 1.000 kg Sild pr. kalendermåned.

Sildefiskeri i østlige Østersø ICES område 25-32
Fra den 1. januar 2021 og indtil videre er det tilladt at fiske, medbringe og lande 20 tons Sild pr. kalendermåned.

Fælles for alle de anførte kystfisker-rationsfiskerier er, at fartøjer tilmeldt kystfiskerordningerne først må påbegynde fiskeri på kystfisker-rationsvilkår, hvis der efter ansøgning er udstedt tilladelse fra Fiskeristyrelsen.

Fartøjer tilmeldt kystfiskerordningerne, til hvilke der er opnået tilladelse til deltagelse i et kystfisker-rationsfiskeri, må i tilladelsesperioden ikke fiske uden for det farvand tilladelsen omhandler.

Uanset der for et fartøj tilmeldt kystfiskerordningerne er ansøgt om og opnået tilladelse til deltagelse i kystfisker-rationsfiskerier, vil landede mængder af den pågældende kvote til enhver tid først fragå fartøjets aktuelle årsmængde, hvis ikke denne allerede er opfisket.

Fartøjer, der er tilmeldt kystfisker-rationsfiskeri på pighvar og slethvar i Nordsøen, kan ikke på samme tid være tilmeldt FKA-rationsfiskeri på pighvar og slethvar.

Ved fiskeri i Østersøen underområde 22-32, gælder de generelle vilkår for fiskeri, der er udmeldt i bilag 6 meddelelse nr. 1 af 21. december 2020 regler vilkår for fiskeri i ICES-underområde 22-32 i Østersøen i 2021.

Ansøgning om tilladelse til kystfisker-rationsfiskeri skal for fartøjer tilmeldt kystfiskerordningerne, der deltager i puljefiskeri, indeholde samtykke fra de øvrige deltagere i puljefiskeriet. Samtykket kan gives af puljebestyreren på vegne af de øvrige puljedeltagere eller dennes stedfortræder.

Powered by Labrador CMS